Обичате ли овесени ядки? А обичате ли палачинки? Ако обичате и двете трябва задължително да пробвате тази рецепта, която комбинира и двете. Една приятелка ми даде тази рецепта преди време и сега това е любимата ми рецепта за палачинки.
Продукти:
2 чаши овесени ядки
3 чаши обезмаслено мляко
3 яйца (добре разбити)
1/2 чаша брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 с.л. фъстъчено масло
Сол
Масло или зехтин за намазване на тавата
По избор:
Една тарелка ягоди (изчистени и намачкани, оставени за един час с две лъжици захар и след това направени на пюре)
Кленов сироп
Масло
Начин на приготвяне:
Сложете овесени ядки в една голяма купа и добавете обезмасленото мляко. Оставете ги да престоят за една нощ.
Смесете яйцата, брашното, бакпулвера, солта и фъстъченото масло.
След това процедурата е същата, като при всяка една рецепта за палачинки. Загрейте средно голям тефлонов тиган или голяма тава на средно висока температура. Сложете една с.л. масло или зехтин. Вземете един черпак от сместа и го разлейте в тигана, като оформите желаната големина на палачинките. Когато започнат да се появяват въздушни балончета на повърхността на палачинката (след 2-3 минути), обърнете обратно, като използвате шпатула. Когато палачинката добие златист или кафеникаво-златист цвят, тя е готова. Имайте впредвид, че втората страна на палачинката се приготвя два пъти по-бързо от първата. Както и че втората страна на палачинката не придобива златист цвят, като първата. Сервирайте веднага или ги оставете на топло във фурната, докато ги сервирате.
Намажете всяка от палачинките с масло и добавете кленовия сироп и ягодите.