Ябълките се нарязват на четири и се нареждат в тавичка, поръсват се с малко захар, заливат се с малко вода и се изпичат.
Приготвя се сместа за палачинките и от нея в сгорещен с малко олио тиган се изпичат палачинки (количеството зависи от дебелината им и от диаметъра на тигана).
В тиганче с малко масло се карамелизира захарта, като се бърка непрекъснато, докато стане златиста на цвят. Изстисква се сокът на лимоните и портокалите, смесва се със сока от компота и се добавя в карамелизираната захар – ври около 10 минути, след което се прецежда.
Изпечените ябълки се нарязват на дребно и се завиват в палачинките.
Навитите палачинки се подреждат в тавичка в, която сме загряли предварително олио, поливат се с карамелизирания сироп и се затоплят добре във фурната.
Десертът се сервира топъл, най-добре в комбинация със сладолед или разбита сметана.
Палачинки с ябълки и карамел
12 Септември 2013
7892
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари