10-15 бр. палачинки
500 г пилешко месо
300 г гъби
200 г бекон
150 г сварена царевица
3-4 бр. кисели краставички
200 г заквасена сметана
5 триъгълничета топено сирене
150 г кашкавал
копър
сол, черен пипер
1 ч.ч. бяло вино
За маринатата:
1 с.л. соев сос
1 с.л. зехтин или олио
3-4 скилидки чесън
2 с.л. кисело мляко
Пилето се нарязва на дребни кубчета, продуктите за маринатата се разбъркват и с нея се залива месото, поставя се в затворен съд и се оставя да престои на студено няколко часа (колкото по-дълго, толкова по-добре, тъй като маринатата се поема почти изцяло от пилето и то става много сочно и крехко).
Палачинките се изпържват и се оставят настрана.
В загрят тиган без мазнина се поставя нарязаният на кубчета бекон, той си пуска мазнина и след като се позапържи, към него са добавят нарязаните гъби, посолява се леко и се подправя с черен пипер, слага се една чаша бяло вино и след като гъбите омекнат, в тигана се добавя и пилешкото месо заедно с маринатата. Задушава се около 15 минути и след като пилето е почти готово, са слагат царевицата, топеното сирене, сметаната и ситно нарязаният копър (няколко стръка). Подправя се с черен пипер. Киселите краставички се нарязват на жулиени и след като се изключи котлона, се добавят в тигана. След няколко минути ястието се опитва на вкус и ако е необходимо, се добавя сол, но трябва да се внимава, тъй като и в марината на пилешкото има соев сос, който е солен, а беконът и топеното сирене също съдържат сол, краставичките овкусяват допълнително, затова солта се поставя накрая, ако е останало безсолно.
Сместа се нанася върху готовите палачинки, които се навиват на руло и се поставят плътно една до друга в добре намазнена предварително тава. Поръсват се обилно с настърган кашкавал и се запичат във фурна, за да се разтопи кашкавалът и леко да се зачерви. Поднасят се с чаша студено бяло вино или бира.