Палачинките на баба никога не залепват, тънки като вестник са и меки като памук! Тайната? Сложете ЕДНА чаша в тестото и готово:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Палачинките на баба никога не залепват, тънки като вестник са и меки като памук! Тайната? Сложете ЕДНА чаша в тестото и готово:
Палачинките на баба никога не залепват, тънки като вестник са и меки като памук! Тайната? Сложете...
5205
Източник: За Жената
Палачинките на баба никога не залепват, тънки като вестник са и меки като памук! Тайната? Сложете ЕДНА чаша в тестото и готово:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Палачинки като тези на баба - мекички като памук, тънки като вестник и не залепват за тигана! Тайната е в една тайна съставка и винаги се получават за шестица!

Традиционна рецепта с необичайна съставка, която прави тестото компактно, без дупки и идеално за пълнене с всякакъв пълнеж, който не изтича! Вижте рецептата за Памук-палачинки на баба :

Памук-палачинки на баба

Имаме нужда от:

  • 4 супени лъжици растително масло
  • 4 супени лъжици захар
  • 2 чаши брашно
  • 2 чаши прясно мляко
  • 4 яйца
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • 1 чаша вряща вода
  • 1 пакетче ванилова захар
  • щипка сол

За плънката:

  • Извара
  • Овкусена заквасена сметана
  • Бита сметана
  • сладко
  • Нутела
  • Пресни плодове

Процедура:

Първо разбийте добре яйцата и захарта в купа.

Добавете щипка сол и ванилова захар.

Добавете млякото, олиото и разбъркайте.

Разбъркайте до еднородна смес.

Чудотворната съставка, която ни гарантира гладки палачинки без дупки, е нишестето.

Трябва да се смеси във вряща вода.

Едва след това трябва да се разбърка добре в масата .

нишесте в тестото

Снимка: pixabay

Сега добавяме брашно на малки порции при непрекъснато бъркане , за да не се образуват бучки.

Сега загрейте тиган с малко олио и започнете да пържите палачинките.

След това напълнете готовите палачинки с любимата сладка и солена плънка .

тънки палачинки

Снимка: pixabay

Предпочитам да ги напълня с домашно сладко и сметана, и да ги сервирам украсени с бита сметана отгоре - деликатес е!

палачинки със сметана

Снимка: pixabay

СЪВЕТ: 

Чудесни са вкусните солени палачинки, например със задушени гъби, смесени с наситнен копър и настърган кашкавал.

Ако харесвате рецептата, запазете я в любимите си, за да не я загубите.

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft