Палачинките по тази рецепта са ароматни, меки и нереално вкусни
2 Ноември 2021
3513
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки :
- вряла вода - 1,5 чаши;
- мляко - 1,5 чаши;
- яйца - 2 броя;
- брашно - 1,5 чаши (тестото трябва да е по-тънко от палачинките);
- масло - 1,5 супени лъжици;
- захар - 1,5 супени лъжици;
- сол - 0,5 чаени лъжички;
- ванилия (по избор)
Подготовка:
- Разбийте яйцата със захарта, добавете сол и ванилия.
- След това, разбивайки сместа, добавете мляко и постепенно добавете брашно.
- Без да спирате да разбивате, изсипете разтопеното масло, а след това и врящата вода на тънка струя.
- Оставете тестото за половин час, така че всички съставки да се смесят хармонично.
- Изсипете тънък слой тесто върху предварително загрят тиган, изчакайте 1-2 минути (влагата изчезва от повърхността на палачинката) и след това обърнете.
- Ако тиганът не е специален за палачинки, тогава трябва да налеете малко растително масло върху него преди печене, което трябва да се разпредели на тънък слой по цялата повърхност.
- Изберете пълнежа за палачинки по ваш вкус!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари