Палачинкова лазаня
22 Декември 2011
20061
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарязаните на ситно лук и морков се запържват в олиото до златисто. Прибавя се каймата и чаша вода и се бърка, докато каймата стане на трохи и потъмнее. Слагат се нарязаните на ситно домати и се запържват. Плънката се сваля от котлона и се охлажда добре. Киселите краставички се нарязват на кубчета, маслините на шайби. Прибавят се към каймата и сместа се разбърква добре. В леко намаслена тавичка се слага първата палачинка, върху която се разпределя част от плънката. Пластовете се редуват до изчерпване на продуктите, като накрая се завършва с палачинка. Палачинковата лазаня се поръсва с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна, докато той стане златист на цвят. Може да се украси с домати и маслини.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари