Палачинкова торта с орехи
22 Декември 2011
19751
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5 яйца
200 гр. прясно мляко
3 лъжици брашно
30 гр. масло
100 гр. пудра захар
на върха на ножа сода за хляб
100 гр. смлени орехови ядки
20 гр. какао
масло за пържене
Разбиваме жълтъците с брашното, прясното мляко, 1 лъжица захар, стопеното масло и щипка сол, добавяме разбитите на твърд сняг белтъци.
Изпържваме в олио тънки палачинки само от едната страна, подреждаме ги (с изпържената страна нагоре) в чиния, поръсваме всяка палачинка със смлени орехи, разбъркани със захар и какао.
Поставяме последната палачинка с изпържената страна нагоре.
Нарязваме като торта, поднасяме сладкиша топъл или студен, гарниран по желание с цели орехи, сос, топинг или плодове.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари