Палачинковата торта на Джейми Оливър

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Палачинковата торта на Джейми Оливър
Палачинковата торта на Джейми Оливър
admin
Добавена от: admin
78036
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За палачинките:

3 ч.ч. брашно с набухвател
3 ч.ч. прясно мляко
яйца
1 щипка сол

За кремовете:

200 г черен шоколад
100 г масло
1 щипка сол
200 г печени белени лешници и бразилски орехи
350 г заквасена сметана
1 ч.л. ванилия
1 с.л. пудра захар

За украса:

1 шепа малини
1 настърган шоколад

Направете палачинковото тесто: разбийте яйцата, прибавете постепенно прясното мляко и лъжица по лъжица от брашното, така че да се получи тесто като за палачинки (по-рядко от кексовото). Оставете го да престои така 20-тина минути, след което изпържете от сместа палачинки в добре загрят тиган. Междувременно разтопете на водна баня шоколада и щом започне да се разтапя, добавете маслото и солта. Ядките натрошете в хаванче или ги увийте в кърпа и начукайте с помощта на точилка или друг по-тежък предмет. 
В купа сипете сметаната със захарта и ванилията. 250 мл. от тази смес добавете към разтопения шоколад, както и шепа от натрошените ядки. Разбъркайте добре, докато се получи пухкав шоколадов крем.
Подреждане на тортата: сложете първата палачинка върху чиния за торта. Отгоре намажете от шоколадовия крем, покрийте с втора палачинка, върху която намажете малко от сметаната. Продължете да редувате палачинките с шоколадов и сметанов крем до изчерпване на изпържените палачинки. Украсете с останалата част от двата крема, поръсете с натрошени ядки, настърган шоколад и по желание - пресни малини. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft