100 г пшенично брашно
250 мл мляко
1 яйце
1 супена лъжица олио
За пълнежа:
1 опечена тиквичка нарязана на шайби
1 обелен домат нарязан на кубчета
1/2 чаша кисело мляко
100 г сирене камембер на парченца (или друг вид сирене или кашкавал)
пресен лук, попарен във вряща вода
Направете сместа за палачинки от посочените продукти. Изпечете в сгорещен тиган с тефлоново покритие. Оставете настрани палачинките, за да се охладят. Смесете продуктите за пълнежа и напълнете с нея палачинките: сложете тиквички, сипете доматен сос, поръсете с парченца камембер и 1 супена лъжица кисело мляко. Съберете краищата на палачинката и ги завържете със стръкче пресен лук, така че да се получи малък вързоп. Когато вързопчетата са готови, запечете ги още малко във фурната, за да се разтопи и камемберът.