Ако търсите рецепта за кифлички, които са меки като душа , ароматни и много вкусни, а на следващия ден не изсъхват и не стават твърди, както е при повечето други кифлички, то не пропускайте да опитате тази невероятна рецепта за Рогчета-душички - най-меките в света!
Рогчета-душички, най-меките в света
Продукти:
850-900 г брашно тип 500
1 пакетче суха мая (7 г)
2 яйца
400 мл топло мляко
180 мл олио
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Сложете топлото мляко в по-дълбок съд, след което добавете олио, два белтъка, лъжица захар и пакетче суха мая, след което разбъркайте с бъркалка, докато съставките се разтопят и изгладят в хомогенна смес.
Постепенно започнете да добавяте брашното (първата половина от цялото количество) и една чаена лъжичка сол, след което бавно омесете тестото, като добавите останалото брашно. Отначало можете да месите с лъжица, а след това да месите на ръка.
Тестото е меко и лепкаво. Извадете го върху набрашнена работна повърхност и доомесете тестото, като добавяте брашно според нуждите. Тестото трябва да е доста меко като памук, но все пак да не лепне много по ръцете.
Сложете тестото в купа, предварително намазана с малко олио, и намажете тестото от всички страни с олио. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете на топло да втаса и удвои размера си.
Най-добре е да оставите тестото за около час и половина до два часа. След това прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го нарежете на по-малки парчета. Първо на половина, след това на четвърт...
Оформените топчета покрийте с фолио, за да не хванат коричка, докато правите кифлите. Вземайте по една топка, а останалите оставяйте покрити, за да не изсъхнат.
Разточете всяка топка в правоъгълна форма. Ако имате резачка за тесто, минете с нея през половината кора, а ако нямате, направете разрези с нож. Сложете лъжица плънка по избор в ненарязания край, след което навийте на руло и оформете като подкова.
Включете фурната да загрее на 190 градуса, наредете оформените кифли в тава за печене, покрита с хартия за печене, покрийте ги с кухненска кърпа да втасат и леко да бухнат, докато фурната загрява, след което ги намажете с разбитите жълтъци.
Поставете ги в предварително загрята фурна на 180 до 190 градуса, докато придобият приятен златист цвят, около 15 минути.
Тези памук-кифли ще ви спечелят както на външен вид, така и на вкус, трябва да ги направите само веднъж и ще се убедите колко са лесни за приготвяне.
Да ви е сладко!