ПАМУК-ОХЛЮВЧЕТА - меки като душичка! Ето как да ги направите точно като на снимката:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ПАМУК-ОХЛЮВЧЕТА - меки като душичка! Ето как да ги направите точно като на снимката:
ПАМУК-ОХЛЮВЧЕТА - меки като душичка! Ето как да ги направите точно като на снимката:
14369
ПАМУК-ОХЛЮВЧЕТА - меки като душичка! Ето как да ги направите точно като на снимката:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бързи, лесни и изключително вкусни и меки охлювчета от тесто-мечта . Тестото е много приятно за работа, а резултатът - винаги успешен. Точно заради това ги нарекохме Памук-охлювчета, защото консистенцията им наистина напомня пухче.

Получават се доста като количество от тези продукти, защо като разточите кората на правоъгълник и я нарежете на тънки ленти, от всяка лента се получава по едно охлювче. Направете ги веднъж и тогава ще видите, че ще ги правите много често. Ето какво ви трябва:

Памук-охлювчета

Продукти: 

400 г брашно

100 мл прясно мляко

100 мл кисело мляко

50 мл олио

1 яйце

10 г мая

1 чаена лъжица сол

1 супена лъжица захар

За замазване:

1 жълтък

1 супена лъжица олио

По желание - сусам, мак и др.за поръсване отгоре

Приготвяне: 

Маята и захарта се смесват с хладкото прясно мляко, разбърква се добре, за да се разтвори, след което се оставя за около 10 минути на топло, докато маята се активира и шупне.

Чукнете едно яйце на стайна температура, добавете солта и олиото и разбъркайте отново. Към тази смес добавете хладко кисело мляко (или на стайна температура) и активираната мая.

Постепенно добавете брашното към течните съставки. В началото се бърка с лъжица, докато се поеме брашното, а когато се оформи гъсто тесто, продължете да месите на ръка. Трябва да се получи средно меко и гладко тесто. Покрийте и оставете на топло да втаса докато удвои обема си.

втасало тесто

Втасалото тесто се премесва малко, оформя се като питка, след което се разточва на кора с квадратна форма с размери приблизително 35х35 см или на правоъгълник. Нарежете го на ленти с ширина 1,5 см и ги навийте като охлюви. Пъхнете края на лентата под тестото, за да получите хубава форма.

тестени охлюви

охлювчета от тесто

Подредете охлювчетата в тава, покрита с хартия за печене, на малко разстояние помежду им, защото при печенето ще се надуят допълнително. Намажете ги с жълтък, разбит с малко олио и отгоре поръсете със сусам. Оставете ги да втасат малко докато загрее фурната.

охлювчета със сусам

Включете фурната да загрява на 220 градуса и щом сложите охлювите да се пекат, намалете градусите на 200 и ги печете около 20-25 минути или докато се зачервят хубаво. 

тестени охлювчета

памук-охлювчета

Когато ги извадите от фурната, ги покрийте с кърпа за няколко минути, докато изстинат малко. 

охлювчета от памук-тесто

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft