Палачинки като тези на баба - мекички като памук, тънки като вестник и не залепват за тигана! Тайната е в една тайна съставка и винаги се получават за шестица!
Традиционна рецепта с необичайна съставка, която прави тестото компактно, без дупки и идеално за пълнене с всякакъв пълнеж, който не изтича! Вижте рецептата за Памук-палачинки на баба :
Памук-палачинки на баба
Имаме нужда от:
- 4 супени лъжици растително масло
- 4 супени лъжици захар
- 2 чаши брашно
- 2 чаши прясно мляко
- 4 яйца
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 1 чаша вряща вода
- 1 пакетче ванилова захар
- щипка сол
За плънката:
- Извара
- Овкусена заквасена сметана
- Бита сметана
- сладко
- Нутела
- Пресни плодове
Процедура:
Първо разбийте добре яйцата и захарта в купа.
Добавете щипка сол и ванилова захар.
Добавете млякото, олиото и разбъркайте.
Разбъркайте до еднородна смес.
Чудотворната съставка, която ни гарантира гладки палачинки без дупки, е нишестето.
Трябва да се смеси във вряща вода.
Едва след това трябва да се разбърка добре в масата .
Снимка: pixabay
Сега добавяме брашно на малки порции при непрекъснато бъркане , за да не се образуват бучки.
Сега загрейте тиган с малко олио и започнете да пържите палачинките.
След това напълнете готовите палачинки с любимата сладка и солена плънка .
Снимка: pixabay
Предпочитам да ги напълня с домашно сладко и сметана, и да ги сервирам украсени с бита сметана отгоре - деликатес е!
Снимка: pixabay
СЪВЕТ:
Чудесни са вкусните солени палачинки, например със задушени гъби, смесени с наситнен копър и настърган кашкавал.
Ако харесвате рецептата, запазете я в любимите си, за да не я загубите.
Желаем ви добър апетит!