Памук-питки с 2 яйца + 1 жълтък: На пипане са мекички като дунапрен, на вкус се топят върху езика! (ВИДЕО)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Памук-питки с 2 яйца + 1 жълтък: На пипане са мекички като дунапрен, на вкус се топят върху езика! (ВИДЕО)
Памук-питки с 2 яйца + 1 жълтък: На пипане са мекички като дунапрен, на вкус се топят върху...
75818
Памук-питки с 2 яйца + 1 жълтък: На пипане са мекички като дунапрен, на вкус се топят върху езика! (ВИДЕО)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да опитате хлебчета, които са меки като дунапрен и буквално се топят върху езика от нежност и пухкавост, то сте попаднали на правилната рецепта! Тези Памук-питки са всичко гореизброено плюс лесното им приготвяне, което ще ви изненада приятно. Необходими са ви само 2 яйца + 1 жълтък за намазване на питките преди печене.

Ето какви продукти още да си приготвите:

Памук-питки с 2 яйца и 1 жълтък

Необходими продукти:

  • 500 гр. брашно
  • 180 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 60 мл вода
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. захар
  • 2 ч. л. суха мая
  • 50 г разтопено масло
  • 1 жълтък + 2 с.л. прясно мляко - за намазване

Начин на действие:

В дълбока купа се слагат 500 г брашно, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка захар и 2 чаени лъжички суха мая.

Разбъркайте добре, за да се изравнят съставките. След това добавете 180 мл топло мляко, 60 мл топла вода и накрая 50 г разтопено масло и 2 разбити (с вилица) яйца. Замесете с ръце хубаво меко и гладко тесто. Месете около 3-4 минути, докато постигнете еластичност.

Ако е лепкаво, добавете малко брашно и продължете да месите, но не прекалявайте с брашното. Тестото трябва да е меко и леко лепкаво. Покрийте го с фолио и оставете да втаса за половин час на стайна температура, докато удвои обема си.

След това прехвърлете тестото върху работна повърхност и поръсете с малко брашно и оформете руло. Разрежете го на 10 части, като от всяка част оформете топка или руло. Подредете ги в тава, застлана с хартия, и ги намажете със смес от жълтък и мляко.

памук питки

Поръсете сусам отгоре и оставете тестото да почине 15 минути. През това време включете фурната да загрява до 200 градуса. Печете питките за около 15-20 минути, в зависимост от фурната ви. 

памук-питки

Подробности можете да видите във видеото:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft