Тази памук-торта е най-финия десерт, който някога сте опитвали! Кремообразната й пухкава структура едновнременно радост за всички сетива, а за направата й са ви необходими само 3 съставки! Невероятно, нали? Ето необходимите продукти:
Памук торта
Продукти:
- 3 яйца
- 120 г бял шоколад
- 120 г крема сирене (сирене за мазане)
Подготовка:
Поставете шоколада в съд на водна баня да се разтопи. Разделете жълтъците и белтъците и разбийте белтъците на твърд сняг. Когато шоколадът се разтопи, смесете го с крема сиренето и жълтъците, след което бавно добавете разбитите белтъци.
Изсипете сместа във форма и печете на 170 градуса за 15 минути. След 15 минути намалете температурата на 150 градуса и печете сладкиша още 15 минути.
След 30 минути печене изключете фурната и оставете тортата да се пече на съществуващата температура за още 15 минути. Охладете сладкиша и го поръсете с пудра захар.