Памук-хлебче на тиган с разтопен кашкавал - късаш, а отвътре потича една вкусотия, ум да ти зайде!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Памук-хлебче на тиган с разтопен кашкавал - късаш, а отвътре потича една вкусотия, ум да ти зайде!
Памук-хлебче на тиган с разтопен кашкавал - късаш, а отвътре потича една вкусотия, ум да ти зайде!
27213
Памук-хлебче на тиган с разтопен кашкавал - късаш, а отвътре потича една вкусотия, ум да ти зайде!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този вкусен пълнен хляб на тиган не може да остави никого равнодушен! Когато го разрежеш, от вътрешността му потича истински еликсир от картофено пюре и разтопен кашкавал , чийто аромат води до припадък, а вкусът е ненадминат. На всичкото отгоре не ви трябват нито мая, нито яйца, нито дори фурна! Без повече хвалби (защото ще се убедите сами) - ето рецептата за невероятното памук-хлебче с кашкавал :

Памук-хлебче на тиган

Продукти:

90 г брашно за хляб

55 г прясно мляко

10 г разтопено масло

сол на вкус

1 среден картоф

2 с.л.

майонеза

сирене моцарела или кашкавал

Приготвяне:

Изсипете брашното в купа, налейте млякото, разтопеното масло и солта.

продукти тесто

След това разбъркайте всичко добре.

Замесете компактно тесто.

месене на тесто

Месете тестото за около 5 минути. 

След го увийте в хранително фолио.

тесто във фолио

Оставете да престои в хладилник за около 1 час. 

Обелете картофа, сварете го до омекване и го намачкайте. 

картофено пюре

Добавете 2 супени лъжици майонеза към картофа и извадете отлежалото тесто от хладилника.

Разточете го на палачинка с диаметър 22 см, върху нея сложете настърганата моцарела (може и кашкавал).

тесто с моцарела

Върху нея сложете приготвеното картофено пюре, отново слой моцарела и увийте всичко хубаво в тестото. 

топка тесто

Обърнете напълненото тесто с шева надолу и го разточете леко с точилка отново на дебел диск. 

пълнено тесто

Поръсете тигана с разтопено масло, загрейте го и изпържете хлебчето вътре на слаб огън.

Когато долната страна е препечена до златисто-кафяво, намажете и горната част на "палачинката" с разтопено масло и я обърнете, така че да се препече и от другата страна. 

 

пълнен хляб на тиган

Готово.

Когато пълненото хлебче е добре изпечено, извадете, наржете и поднесете!

пълнен хляб с картофи и кашкавал 

Желаем ви добър апетит!

пълнен хляб с картофи и моцарела

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft