Този вкусен пълнен хляб на тиган не може да остави никого равнодушен! Когато го разрежеш, от вътрешността му потича истински еликсир от картофено пюре и разтопен кашкавал , чийто аромат води до припадък, а вкусът е ненадминат. На всичкото отгоре не ви трябват нито мая, нито яйца, нито дори фурна! Без повече хвалби (защото ще се убедите сами) - ето рецептата за невероятното памук-хлебче с кашкавал :
Памук-хлебче на тиган
Продукти:
90 г брашно за хляб
55 г прясно мляко
10 г разтопено масло
сол на вкус
1 среден картоф
2 с.л.
сирене моцарела или кашкавал
Приготвяне:
Изсипете брашното в купа, налейте млякото, разтопеното масло и солта.
След това разбъркайте всичко добре.
Замесете компактно тесто.
Месете тестото за около 5 минути.
След го увийте в хранително фолио.
Оставете да престои в хладилник за около 1 час.
Обелете картофа, сварете го до омекване и го намачкайте.
Добавете 2 супени лъжици майонеза към картофа и извадете отлежалото тесто от хладилника.
Разточете го на палачинка с диаметър 22 см, върху нея сложете настърганата моцарела (може и кашкавал).
Върху нея сложете приготвеното картофено пюре, отново слой моцарела и увийте всичко хубаво в тестото.
Обърнете напълненото тесто с шева надолу и го разточете леко с точилка отново на дебел диск.
Поръсете тигана с разтопено масло, загрейте го и изпържете хлебчето вътре на слаб огън.
Когато долната страна е препечена до златисто-кафяво, намажете и горната част на "палачинката" с разтопено масло и я обърнете, така че да се препече и от другата страна.
Готово.
Когато пълненото хлебче е добре изпечено, извадете, наржете и поднесете!
Желаем ви добър апетит!