350 мл. мляко
350 мл. сметана
100 гр. пудра захар
олио
малко желатин
1/2 шушулка ванилия
3 супени лъжици кафява захар
400 мл. кафе
Намажете с олио форми за пудинг с обем от 150 гр. всяка. Кипнете млякото със сметаната и добавете ванилията и захарта.
Разтворете в млечната смес предварително накиснатия желатин. Изсипете сместа във формите и я охладете за около 45 минути. За сиропа кипнете 250 мл. вода и разтворете в нея кафявата захар. Варете, докато течността не намалее двойно.
Добавете кафе и желатин, разбъркайте и прецедете. Във всяка форма за пудинг сипете малко от кафения сироп, оформяйки го на спирала с лъжичка. Охладете за около 2 часа. Преди сервиране изкиснете формите във водна баня с гореща вода и обърнете готовите кремове в десертна чиния. Може да гарнирате с шоколадов сироп или карамелен сос.