Пандишпанено руло Дунапрен - чудо-десерт за 5 минути! Бъркаш, мажеш и навиваш - меко като захарен памук:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пандишпанено руло Дунапрен - чудо-десерт за 5 минути! Бъркаш, мажеш и навиваш - меко като захарен памук:
Пандишпанено руло Дунапрен - чудо-десерт за 5 минути! Бъркаш, мажеш и навиваш - меко като захарен...
2766
Източник: За Жената
Пандишпанено руло Дунапрен - чудо-десерт за 5 минути! Бъркаш, мажеш и навиваш - меко като захарен памук:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хубавото на тази рецепта е в нейната простота - основни продукти за тестото, което се пече за 5-7 минути, след което остава само да намажете готовия блат със сладко по избор и да го навиете! Нищо работа, а се получава класически десерт, с който може да почерпите и скъпи гости, и близките в семейството. Пандишпаненото руло е толкова мекичко, че буквално се топи в устата ви като захарен памук! Ето какво ви трябва за вкусното и лесно Пандишпанено руло Дунапрен :

руло Дунапрен

Снимка: Pinterest

Пандишпанено руло Дунапрен

Продукти:

  • 4 яйца
  • 120 г брашно
  • 4 супени лъжици пудра захар
  • 8 г бакпулвер
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • конфитюр от горски плодове или по избор
  • кокосово брашно

Приготвяне:

1.

Разбийте яйцата докато увеличат обема си и станат кремообразни. Добавете пудрата захар и след няколко минути бъркане добавете олиото и сока от лимон.

2. Накрая добавете постепенно пресятото брашно, смесено с бакпулвера и разбъркайте с лъжица или шпатула, като внимавате сместа да остане на пяна.

пандишпанено тесто

Снимка: Pinterest

3. Изсипете сместа в застлана с хартия за печене тава с размер 28 см и печете 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

4. Обърнете изпечения пандишпан върху хартия, поръсена с пудра захар, след което отстранете хартията, върху която се е пекъл.

пандишпанов блат

Снимка: Pinterest

5. Намажете повърхността със сладко и внимателно нагънете дълго руло върху хартията. Оставете го за 30 минути в хладилника.

руло със сладко

Снимка: Pinterest

6. Намажете рулото със сладко и го поръсете с кокос.

руло с кокос

Снимка: Pinterest

Поднесете рулото, нарязано на кръгчета:

кръгче руло

Снимка: Pinterest

руло парченце

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

пандишпанено руло

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft