Пандишпанено руло с мармалад и орехи
2 Февруари 2012
108165
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
брашно 100 гр. (1/2 чаена чаша)
краве масло 65 гр. (1/2 пакетче)
яйца 5 бр.
пудра захар 100 гр. (1/2 чаена чаша)
мармалад 200 гр.
счукани орехови ядки 100 гр. (1/2 чаена чаша)
канела 1 чаена лъжичка
пудра захар за поръсване
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното, разтопеното масло и накрая белтъците, разбити на сняг. Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и се пече в умерена фурна. Опечената платка се поставя върху кърпа, намазва се с мармалада, поръсва се с ореховите ядки и канелата и се навива на руло.
Като изстине, рулото се поръсва с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари