Счупват се едно по едно яйцата, като внимателно се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват до побеляване с предвидените за това захар и вода върху затоплен котлон, след което, без да се затоплят, се доразбиват, докато се превърнат в гъста кремообразна смес. Отделно се разбиват белтъците (плюс двата от яйцата за крема) на твърд сняг с предвидената захар. Прибавят се разбитите жълтъци към белтъчния сняг, като същевременно непрекъснато се ръси по малко от пресятото брашно. Сместа се разбърква внимателно и се изсипва в тава, на дъното на която е сложена хартия, намазана с масло, и се пече за кратко време в силна фурна (ако фурната е слаба, платката се изсушава и става чуплива). Веднага след изваждането от фурната платката се навива на руло заедно с хартията и се оставя да изстине.
Приготвя се кремът, като: жълтъците се разбиват с ½ от захарта; брашното се размива в малко студено мляко, обърква се с разбитите жълтъци и се прибавя на струя към кипналото с останалата захар мляко; сместа се загрява до сгъстяване и кипване; след отстраняването й от огъня се прибавя кравето масло и ванилията.
Приготвеният крем се охлажда и с него се намазва платката, поставена на чиста хартия. След това платката се навива на руло, което престоява 1-2 часа на хладно. Готовото руло се поръсва по желание с пудра захар, кокосови стърготини или натрошени ядки, нарязва се на порции и се поднася.
Пандишпаново руло с крем Ванилия
6 Март 2013
91754
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари