1 препълнена чаша рукола плюс още малко за украса
1 малка скилидка чесън
1/4 чаша зехтин плюс още за поръсване на тигана
1/4 чаша прясно настъргано сирене Пармезан
морска сол и прясно смлян черен пипер
6 резена чабата (хлебчета)
6 резена прясно пушена Моцарела
1 зрял домат, на резени
В купата на кухненския робот сложете руколата и чесъна. Пулсирайте, докато се нарежат на ситно продуктите. Добавете зехтина и продължете да режете на пулсов режим, докато стане гладка сместа. Прехвърлете пестото в малка купа. Разбъркайте вътре пармезана и подправете на вкус със сол и черен пипер.
Намажете от пестото върху едната страна на всяко хлебче. Подредете пушената моцарела върху 3 от хлебчетата и аранжирайте отгоре с резенчета домат. Сложете шепа рукола върху доматите и покрийте с останалите 3 хлебчета (резена хляб) с намазаната с песто страна надолу.
В голям грил-тиган тиган с незалепващо дъно поръсете малко зехтин и го загрейте на умерен огън. Запечете сандвичите за 2-3 минути, до златисто. С шпатула обърнете от другата страна и запечете за още 2-3 минути, докато коричката стане златиста, а сиренето се разтопи. Нарежете сандвичите на 2 и поднесете.