Паниран ананас

вход през zajenata.bg
Паниран ананас
admin
Добавена от: admin
10405
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 ананас, обелен и нарязан на резени
75 г брашно
щипка сол
2 чаени лъжици пудра захар
1 яйце
175 мл бяло вино
25 г краве масло, разтопено
олио за пържене
пудра захар за поръсване

Пресейте брашното, солта и пудрата захар в купа. Постепенно прибавете жълтъка и бялото вино и разбъркайте добре на гладка смес. Прибавете разтопеното краве масло. Оставете да сместа да престои около 30 минути.
Нарежете ананаса на резени. Разбийте белтъка на твърд сняг и го прибавете към тестото като внимателно разбъркате с дървена лъжица.
Загрейте голямо количество олио в тиган уок (или друг голям дълбок тиган). Потопете ананасовите резени в тестото и веднага ги пускайте в олиото. Пържете 2-3 минути до златисто. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете върху хартиена салфетка или решетка от излишната мазнина.
Сложете ги в чиния за сервиране и поднесете веднага, поръсени с пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft