Панирана риба с картофи и сос Тартар

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Панирана риба с картофи и сос Тартар
Панирана риба с картофи и сос Тартар
admin
Добавена от: admin
26022
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1кг рибни филета
1кг пресни картофи
100г брашно
200г счукан сухар
3 жълтъка
1ч.л. сол
150мл олио
3с.л. майонеза
2с.л. кисело мляко
1/3 краставица
2- 3 стръка пресен копър
1ч.л. пресен лимонов сок

Картофите се белят, измиват и слагат за варене в тенджера с подолена вода. Варят се в продължение на 40 минути. Отцеждат се от водата, режат се на кубчета в кристална купа и се подправят с олио, лимонов сок, сол и част от нарязания копър. Краставицата се реже на дребни кубченца като за таратор. Слага се в сосиера. Копърът се накъсва на дребно и се слага в сух, стъклен буркан. Добавят се майонезата и киселото мляко. Пасират се до получаване на гладък сос. Майонезеният сос се обърква заедно с надребнената краставица. Добавя се 1ч.л. лимонов сок. Обърква се добре. Рибните филета се измиват. Брашното се обърква заедно с 1/2ч.л. сол. Жълтъците се разбиват с 1с.л. лимонов сок. Взема се рибно филе, овалва се в брашно, след това разбита жълтък и накрая се овалва в сухарени трохи. Пържат се до златисто в силно сгорещено олио. В порция се сервират по 1- 2 рибни филета, гарнирани с картофена салата и сос Тартар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft