Какво друго може да бъде по-вкусно и по-подходящо за обяд през уикенда от сочно пиле . Дори гърците знаят това. В крайна сметка, ние сме им благодарни за днешната рецепта.
Пилешките бутчета в пикантна марината се готвят около половин час и още 15 минути, за да се получат златиста коричка . Рецептата е невероятно проста, но веднага я оценихме.
Съставките
Пилешка бутчета малки 2 бр
Пилешко бутчета големи 2 бр
лимон 1 бр
табаско 1 ч.л.
горчица 3 супени лъжици
сол на вкус
Смес от чушки на вкус
Зехтин 3 супени лъжици
Чесън на прах на вкус
подготовка
Изцедете сокът от лимона. Разтрийте пилето старателно с него и го оставете да се маринова за 15 минути. Смесете горчицата със сол, смес от чушки, масло и лют сос.
След 15 минути разтрийте бутчетата с тази марината. Оставете да се мариноват за още един час. Можете да ги оставите за една нощ в хладилника.
Поставете пилето в тава за печене, покрийте го с фолио. Гответе във фурна, предварително загрята до 200 градуса за половин час. След това извадете фолиото, гответе още 15-20 минути.
Гарнирайте с пресни картофи или салата.