Бърза, хрупкави и вкусни комбинация от панирани домати и филийки в сусам, страхотно като закуска, а може и като топло предястие.
1. Доматите се измиват, подсушават и се нарязват на кръгове, а след това се панират по класическия начин - т.е. овалват се в този ред:
царевично брашно - яйце - сусам
2. Панираните домати се пържат в загрятото олио по за минута от двете страни на среден огън, като се внимава да не изгори сусамът.
3. Същата процедура на паниране се повтаря и с филийките хляб (разрязани наполовина или цели), които по този начин са много хрупкави, така че със сигурност веднага ще се харесат на децата.
Количеството на продуктите може да коригирате според нуждите.
В царевичното брашно и яйцата добавете сол на вкус.
По желание преди панирането обелете кръгчетата домати.
Опитайте!