Панирани кашкавалени топчета
28 Януари 2014
108893
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Към настъргания кашкавал се добавят яйцата, смесеното с бакпулвера брашно и се обърква лепкаво тесто. Сместа се прибира за 20-30 минути в хладилника. От охладената кашкавалена смес с мокри ръце се оформят топчета колкото орех, които се пържат в загрято обилно количество олио до зачервяване. Отцеждат се върху кухненска решетка или домакинска хартия, след което се поднасят със сос по желание.
С намокрени в купичка с вода ръце оформяте топчета с големина на орех.
Сипете в тигана олио като за пържени картофи.
Пържат се в горещо олио до получаване на лека златиста коричка, така че да останат сочни.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари