1 кг кашкавал
580 г брашно
3 яйца
500 мл бира
200 мл газирана вода
червен пипер за поръсване
Жълтъците и белтъците се отделят в абсолютно сухи съдове. В жълтъците се налива 400 мл. от бирата, газираната вода, половината брашно. Разбърква се с миксер и се добавя останалото брашно. Разбива се докато стане хомогенна смес.
В белтъците се налива 100 мл. бира. Разбиват се на плътен сняг. Внимателно с ръка се смесват с жълтъците. Кашкавалът (кашкавалът трябва да е много студен, почти замръзнал) се нарязва на малки правоъгълници, които се поръсват с червения пипер. Едно по едно кашкавлчетата се потапят в тестото, като се хващат за ръбчетата, така че абсолютно целите да се облеят от тестото и веднага след това се пускат в нагорещен на 170 С фритюрник. Пържат се 3-4 минути.