Лучените кръгчета открай време са сред най-любимите мъжки мезета за биричка . Жените също не им отказват - хрупкави отвън, мекички отвътре - ние знаем точно как да си ги приготвите, за да са най-вкусни!
Ето и необходимите продукти за най-вкусните панирани лучени кръгчета :
Лучени кръгчета
Продукти:
лук - 2 глави, големи
брашно - 120 г
царевично нишесте - 40 г
бакпулвер - 1/2 чаена лъжичка
чесън на прах - 1 чаена лъжичка
сол - 1 ч.л.
черен пипер - 1/4 ч.л.
газирана вода - 300 мл, студена
галета - 220 г
олио - за пържене
Приготвяне:
Лука нарежете на шайби с дебелина 1/2 см.
В голям съд смесете брашното, нишестето, бакпулвера, черния пипер, чесъна на прах и сол.
Шайбите лук сипете в тестото, вадете ги и ги овалвайте в галета. Загрейте олио и изпържете кръгчетата паниран лук, докато не станат златисти и хрупкави - около 1-2 минути.
Вадете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Сервирайте, докато биреното мезе е топло.