1.2 кг пилешко или свинско месо
За панировката:
100 г брашно
1 ч.л. сол
2 равни ч.л. черен пипер
За соса:
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
500 г домати от консерва, нарязани
300 мл сухо бяло вино или бульон
2 с.л. босилек, на ситно
2 с.л. магданоз, на ситно
сол, черен пипер
мазнина за пържене
Месото се нарязва на хапки, измива се и се подсушава. Смесват се брашното, солта и черният пипер, и месото се овалва в тази смес. Изпържва се по около 4-5 минути от всяка страна и се слага на топло. В същия тиган се слага лукът, нарязан на пръстени, и се задушава около 10 минути. Добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън и се запържват за кратко. Слагат се доматите и виното (бульонът), подправят се с черен пипер и сол, добавя се босилекът. Месото се връща в соса, слага се капак и се оставя да къкри около час на слаб огън. Накрая се поръсва с магданоз и се сервира с хрупкав хляб и зелена салата.