Панирани миди

вход през zajenata.bg
Панирани миди
admin
Добавена от: admin
37434
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

миди - 2 кг.
вино - 1/2 ч.ч.
сок от лимон - 1 бр.
олио - 4 с.л.
магданоз - 1 с.л. /нарязан/
сол - 3 щ.
яйца - 3 бр.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
брашно - 3 с.л.
сол - 3 щ.
галета - за овалване
олио - за пържене 

Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме.

Слагаме ги в маринатата от: виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и солта за около 30 мин.

През това време приготвяме панировката: разбиваме яйцата с прясното мляко, брашното и солта. Получава се палачинково тесто.

Потапяме мидените ядки в панировката и след това овалваме в галетата. Пържим в олиото. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft