Панирани пилешки дробчета
15 Май 2013
155835
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г пилешки дробчета
2-3 бр. яйца
брашно 1 1/2 кафена чашка
1-2 супени лъжици кисело мляко
сол
олио за пържене
Почистете и измийте дробчетата. Накиснете ги във вода с 1 кафена чаша оцет за 10-15 минути. Ако желаете, може да ги сложите след това във вряща вода за около 5 минути - докато побелеят.
Нарежете дробчетата на две. От яйцата, брашното, млякото, малко сол и черен пипер пригответе панировката - трябва да стане гъста кашичка. Всяко парченце дроб потопете в сместа и го пускайте в дълбок тиган с врящо олио. Готовите дробчета отцедете върху домакинска хартия и поднесете с прясна салата!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари