Панирани пилешки късчета
22 Декември 2011
24275
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пилешко месо - 150 г филенца
чесън - 2 скилидки
лимонов сок - 1 ч.л.
зехтин - 1/4 ч.ч.
яйца - 3 броя, само белтъци
гъби - 120 г печурки
сол
бял пипер
магданоз
масло - 1 с.л.
маруля
пресен лук
Пилешките филета се мариноват в марината Пригответе марината от ситно нарязания чесън, лимоновия сок, сол, пипер и зехтина и накиснете пилешките филенца за около половин час.
Разбийте белтъците и панирайте в тях филенцата. Изпържете ги в силно сгорещена мазнина и ги отцедете върху кухненска хартия. Задушете гъбите в масло.
Сервирайте в чинията зелена салата с лук за канапе, върху нея гъби и най-отгоре пилешките филенца.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари