Панирани пълнени пуешки гърди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Панирани пълнени пуешки гърди
Панирани пълнени пуешки гърди
admin
Добавена от: admin
11152
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1, 200 кг пуешки (пилешки) гърди
360 гр сварен ориз
200 сушени сливи
400 гр брашно
6 яйца
галета
200 гр бадеми

За соса:
60 гр праз, нарязан на ситно
60 гр магданоз, нарязан на ситно
120 гр готварска сметана 

Пилешките /пуешките/ гърди се начукват, така че да се получат тънки правоъгълници. Върху тях се разпределят оризът и нарязаните на ситно сливи /може и малко сушени кайсии/. Посоляват се и се завиват на руло, като краищата им се прибират навътре. Овалват се в брашно, след това в разбитите яйца, а после в галетата. Отново се потавят в яйцата и накрая се овалват в смлените бадеми. Изпържват се, докато добият златист цвят.

Сос: Празът се запържва леко, прибавя се магданозът и сметаната. Посолява се и се поръсва с черен пипер.
Рулата се нарязват на филийки и се нареждат в чинии заедно със соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft