Панирани САРМИ от тиквички: Толкова вкусни, че изчезват на една хапка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Панирани САРМИ от тиквички: Толкова вкусни, че изчезват на една хапка!
Панирани САРМИ от тиквички: Толкова вкусни, че изчезват на една хапка!
77234
Панирани САРМИ от тиквички: Толкова вкусни, че изчезват на една хапка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато се спомене думата "сарми", всички веднага се сещаме за кисело зеле или лозов лист. Има обаче и много вкусни сармички, приготвени от лапад, спанак, листно цвекло, а изключително вкусни сармички могат да се направят и от тиквички и патладжани. След като опитате тези Панирани сармички от тиквички , веднага ще ги обикнете. Ето какво ви трябва:

Панирани сармички от тиквички

Продукти: 

2 тиквички

1 голям домат

100 г настъргано сирене по избор (краве, кашкавал или смесено)

3-4 скилидки чесън

2-3 с. л.

майонеза

3 яйца

брашно за паниране

половин връзка пресен магданоз

малко сол

олио за пържене

Приготвяне: 

Измийте добре тиквичките под течаща студена вода, отрежете им краищата и ако има петна от кората, отстранете и тях. След това ги нарежете по дължина на тънки ленти с дебелина приблизително 3 милиметра.

ленти от тиквички

Наредете лентичките върху голяма тава или работен плот с фолио, след което ги посолете и натрийте от двете страни. Оставете ги да престоят малко (около 15 минути), докато си пуснат сока и омекнат.

През това време пригответе плънката: настържете сиренето на ситната страна на рендето, след това нарежете малко пресен магданоз на ситно и го добавете в купата. Изстискайте няколко скилидки чесън през преса и добавете 2-3 супени лъжици майонеза.

кашкавал с подправки

Смесете всички съставки до получаване на фина компактна смес за мазане. След това пригответе смесите за паниране: в плитка купа сложете брашно, а в друга купа разбийте с вилица три яйца.

Загрейте олио в тиган на умерена температура и започнете да пържите: с хартиена салфетка изтрийте излишния сок, пуснат от тиквичките, след това първо набрашнете всяка лента, след това я потопете в яйцата, след това отново в брашното и я пуснете да се пържи в олиото.

подсушаване тиквички

паниране тиквички

Запържете тиквичките за няколко минути от двете страни, докато се зачервят, след което ги извадете върху хартиена салфетка.

Когато изстинат, всяка изпечена тиквичка се намазва с чаена лъжичка от плънката и се слага пресен домат, нарязан на ситно.

панирани тиквички

панирани пълнени тиквички

Навийте лентата на руло и я закрепете с дървена клечка за зъби.

сарми тиквички

 Така приготвените сармички от тиквички са много декоративни и можете да ги сервирате по различни празнични поводи.

панирани сарми от тиквички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft