Когато се спомене думата "сарми", всички веднага се сещаме за кисело зеле или лозов лист. Има обаче и много вкусни сармички, приготвени от лапад, спанак, листно цвекло, а изключително вкусни сармички могат да се направят и от тиквички и патладжани. След като опитате тези Панирани сармички от тиквички , веднага ще ги обикнете. Ето какво ви трябва:
Панирани сармички от тиквички
Продукти:
2 тиквички
1 голям домат
100 г настъргано сирене по избор (краве, кашкавал или смесено)
3-4 скилидки чесън
2-3 с. л.
3 яйца
брашно за паниране
половин връзка пресен магданоз
малко сол
олио за пържене
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките под течаща студена вода, отрежете им краищата и ако има петна от кората, отстранете и тях. След това ги нарежете по дължина на тънки ленти с дебелина приблизително 3 милиметра.
Наредете лентичките върху голяма тава или работен плот с фолио, след което ги посолете и натрийте от двете страни. Оставете ги да престоят малко (около 15 минути), докато си пуснат сока и омекнат.
През това време пригответе плънката: настържете сиренето на ситната страна на рендето, след това нарежете малко пресен магданоз на ситно и го добавете в купата. Изстискайте няколко скилидки чесън през преса и добавете 2-3 супени лъжици майонеза.
Смесете всички съставки до получаване на фина компактна смес за мазане. След това пригответе смесите за паниране: в плитка купа сложете брашно, а в друга купа разбийте с вилица три яйца.
Загрейте олио в тиган на умерена температура и започнете да пържите: с хартиена салфетка изтрийте излишния сок, пуснат от тиквичките, след това първо набрашнете всяка лента, след това я потопете в яйцата, след това отново в брашното и я пуснете да се пържи в олиото.
Запържете тиквичките за няколко минути от двете страни, докато се зачервят, след което ги извадете върху хартиена салфетка.
Когато изстинат, всяка изпечена тиквичка се намазва с чаена лъжичка от плънката и се слага пресен домат, нарязан на ситно.
Навийте лентата на руло и я закрепете с дървена клечка за зъби.
Така приготвените сармички от тиквички са много декоративни и можете да ги сервирате по различни празнични поводи.