Панирани свински шницели
22 Януари 2013
43206
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За 5 порции:
500 г телешко или свинско месо от филето
1 чаена чаша галета
5 яйца
1 кафена чашка брашно
1 1/2 кафени чашки мазнина
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
Месото се нарязва напречно на 5 парчета, които се почистват от ципите, начукват се с дървено чукче, като им се придава елипсовидна форма, и се набраздяват леко с нож, за да не се деформират при топлинната обработка. Поръсват се със сол и черен пипер, потапят се последователно в брашното, в разбитите яйца, в галетата и отново в яйцата и се пържат в сгорещената мазнина. Преди поднасянето им върху всеки шницел се поставя парченце от прясното масло, а отстрани - гарнитура от задушени картофи, картофено пюре, задушени зеленчуци, прясна салата и др.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари