Хрупкави тиквички в сусамена панировка - все едно ядеш най-хрупкавия чипс!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави тиквички в сусамена панировка - все едно ядеш най-хрупкавия чипс!
Хрупкави тиквички в сусамена панировка - все едно ядеш най-хрупкавия чипс!
14717
Хрупкави тиквички в сусамена панировка - все едно ядеш най-хрупкавия чипс!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това бързо ястие с тиквички е много вкусно, а е особено практично, когато нямате много време за дълго готвене.  Панираните хрупкави тиквички  заедно със салата от домати и парче сирене са истинско гурме ястие за това лято. Приготвят се лесно, бързо и същевременно засищат, а точно това най-много обичаме в тиквичките!

А за да обогатите пържените тиквички и да издигнете рецептата на по-високо ниво, след като ги оваляте в обичайната панировка, просто ги поръсете със сусам. Ще станат още по-хубави и хрупкави. Ето рецептата и продуктите:

панирани тиквички в сусам

Панирани тиквички в сусам

Продукти:

2 средно големи млади тиквички

2 яйца

2 супени лъжици заквасена сметана

100 г сусам

50 г соеви трохи/люспи

4 супени лъжици брашно

сол и подправки на вкус

олио за пържене

Приготвяне:

Измийте добре тиквичките под течаща студена вода и отстранете дръжките. Ако са млади, няма нужда да ги белите, а ако смятате, че са стари и имат по-твърда кора, тогава ги обелете и нарежете на дълги и тънки ленти.

тиквички на ленти

Нарязаните тиквички посолете малко от двете страни и ги оставете да престоят 10-15 минути, за да пуснат излишния сок, след което ги отцедете. В по-дълбока купа се счупват две яйца и се добавят 2 супени лъжици заквасена сметана.

ленти тиквички

Разбърква се докато яйцата и сметаната се обединят в хомогенна смес. Ако е необходимо, добавете малко студено мляко или вода, за да разредите сместа, ако е твърде гъста. След това подгответе останалите съставки за пържене:

тиквички за паниране

На едно място сложете брашно, а на друго смесете сусама със соевите трохи (ако нямате в момента, тогава използвайте галета). Не е нужно да солите съставките, защото тиквичките вече са осолени.

паниране тиквички

тиквички панирани

Оваляйте резен тиквичка първо в брашно, след това го потопете в течната смес от яйца и сметана, а след това в сместа от сусам и соеви трохи. Изпържете подсушените тиквички в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни. 

тиквички в панировка

панирани тиквички в тиган

Да ви е сладко!

панирани тиквички в сусам

тиквички сусамена коричка

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft