Панирани тиквички-Режа тиквичките на ленти и овивам кашкавала, овалвам в галета и яйце и пускам в...
24 Май 2019
12432
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес съм се спряла на ново предизвикателство- Тиквички с кашкавал . Тази рецепта беше нова за мен, но вече съм сигурна, че ще я включвам по-често в менюто, защото стават божествено вкусни, лесно се приготвят, както повечето ястия с тиквички, разбира се, но разликата между тази и досегашните рецепти с тиквички е голяма! Много са вкусни, наистина!
Продукти :
- 2 средни тиквички
- сол и пипер
- кашкавал
- яйце
- брашно
галета
Приготвяне:
- Обелваме тиквичките и ги нареждаме на тънки ивици.
- Посоляваме ти и слагаме черен пипер.
Оставят се за малко, за да пуснат вода.
Отцедете ги, вземете две ивици и направете кръст с тях. По средата на кръста поставете парче кашкавал, увийте го с четирите ивици тиквички – от ляво, отдясно, отдолу и отгоре.
Загрейте олиото. Докато чакате олиото да загрее, разбийте яйцата и пригответе брашното и галетата.
Оваляйте тиквичките: в брашно, след това в яйце, след това в галета и пържете тиквичките, докато не получат златист загар от двете страни.
Поставяйте готовите тиквички на хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина. Сервирайте ги топли.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари