За хапките:
сурови скариди (обелени)
пиле или пуйка (обезкостено и нарязано на кубчета)
картофи (обелени и нарязани на филийки с дебелина 0.5 см.)
сладки картофи (обелени и нарязани на филийки с дебелина 0.5 см.)
гъбени чадърчета (гъби)
лук (нарязан и разделен на кръгчета)
розички карфиол
розички броколи
(Продуктите са по желание, важното е общото им количество да е 500 гр.)
За биреното тесто:
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 разбито яйце
1/2 ч. ч. бира
За да приготвите хапките, може да използвате продуктите за тях поотделно или в комбинация, но общото им количество трябва да бъде 500 гр.
Загрейте малко олио. Прибавете няколко капки сусамено масло за вкус. Температурата трябва да бъде 190° С. Запържете хапките. В малка купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Прибавете яйцето и бирата. Разбъркайте. Потопете хапките в тестото, така че то да полепне хубаво по тях. Запържете хапките докато покафенеят. Прецедете ги върху кухненска хартия и ги запазете топли.
Наредете хапките върху чиния и ги поднесете със сос по желание.