Преди да панирам чушките, задължително ги увивам в тесто! Стават невероятно пухкави и сочни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Преди да панирам чушките, задължително ги увивам в тесто! Стават невероятно пухкави и сочни:
Преди да панирам чушките, задължително ги увивам в тесто! Стават невероятно пухкави и сочни:
9041
Преди да панирам чушките, задължително ги увивам в тесто! Стават невероятно пухкави и сочни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези вкусни панирани чушки в тесто ги правя при всеки свободен повод, особено ако ми дойдат гости. Чудесни са и за обяд, и само за "мезене" с чаша вино или ракийка. Тестото се прави относително бързо, не се чака да втаса, а веднага се омесва и разточва, след което се нарязва и завива около чушките, а накрая се пържат в олио.

Важно е да знаете, че панираните чушки  по този начин не са много мазни и са готови за около 30 минути, цялата процедура е бърза, а ако сте сръчни със сигурност ще ви трябва по-малко време за приготвянето им. Да ви кажа - при мен вървят повече от всяко друго основно ястие, което сервирам на масата и винаги ми казват, че не им стигат.

чушки в тесто

Панирани чушки в тесто

Продукти: 

7 средни чушки

извара или сирене

1 яйце

5 супени лъжици кисело мляко

1 чаена лъжичка сол

200 г брашно

12 г бакпулвер или 1 пакетче

Това количество тесто е достатъчно за 7 броя и количеството съставки в тестото се регулира според броя на чушките.

В случай, че искате да направите по-голямо количество, моята препоръка е да не удвоявате количеството съставки, а да замесите втора доза тесто отделно, защото не е същото, когато тестото се омеси в по-голямо количество от предписаното. Освен това е по-лесно да се работи с по-малко тесто.

Приготвяне: 

Първо се запичат чушките директно на котлона, на ниска температура, по малко от всички страни. След като омекнат малко ги дръпнете от котлона и изчакайте да изстинат леко, за да ги напълните с извара или сирене.

чушки със сирене

Първо ги посолете отвън, след това направете разрез в средата, извадете семето, посолете вътрешностти и напълнете с извара или сирене. Ако използвате извара, тогава я посолете по ваш вкус.

чушки за паниране

Оставете чушките настрана и пригответе тестото: разбийте едно яйце в купа и добавете 5 супени лъжици кисело мляко и 1 чаена лъжичка сол. Разбийте добре с тел или бъркалка.

тесто за чушки

След това смесете брашното и бакпулвера и постепенно ги добавете към сместа, докато получите фино и гладко тесто, което не се рони и не лепне. Не е нужно да чакате тестото да втаса, а веднага след омесването го прехвърлете върху набрашнена работна повърхност и разточете възможно най-тънко.

тесто на ленти

Когато го разточите, нарежете на лентички с дебелина 1,5-2 пръста и увийте всяка чушки с тестена лентна. 

тесто за паниране

Чушките се пържат в умерено количество олио, ще са ви нужни около 150 мл и трябва да е леко загрято.

панирани чушки в тесто

Подредете ги в тигана и запържете от двете страни, докато се зачервят хубаво, след което ги извадете върху хартия за печене, а когато изстинат, ги сервирайте със сос по желание.

чушки в тесто

панирани чушки

Да ви е сладко!

чушки в панировка от тесто

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft