100 мл. бяло вино
100 мл. прясно мляко
3 супени лъжици захар
130 гр. брашно
мармалад по избор
2 пакетчета ванилова захар
1 лимон
олио за пържене
малко сол
5 ябълки
бадеми, смлени
2 белтъка
пудра захар
канела
В купа смесете брашното, млякото, виното, захарта, ваниловата захар, настърганата кора от лимона и малко лимонов сок. В друга купа разбийте белтъците от двете яйца и след това да ги добавите в сместа.
Обелете ябълките и ги нарежете на кръгове. След това извадете семената. Намажете върху всяко кръгче ябълка мармалад. След това върху него наръсете смлени бадеми и похлупете с друго парче ябълка, също намазано с мармалад. По този начин оформете сандвичи от ябълка от всички парчета.
Сандвичите панирайте в предварително приготвената смес за панировка и ги изпържете в тиган със загрято на силен огън олио.
Изпържените ябълки изваждайте върху домакинска хартия, за да попие излишното олио.
Сервирайте ги украсени с пудра захар, канела и смлени бадеми.