Мойте Рецепти
5 бр. пилешки гърди
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. майонеза
2 с.л. заквасена сметана
2 с.л. настърган пармезан
1/5 ч.ч. галета
2 с.л. царевично брашно
100 мл олио (по желание)
Разрежете пилешкото наполовина, за да получите по-тънки парчета, и след това - отново наполовина по дължина. Т.е. всяко парче трябва да разделите на 4. Сложете месото в купа. Добавете сол, червен пипер, чесън, лют пипер и червен пипер, и объркайте добре всичко с месото. След това добавете майонезата, заквасената сметана и пармезана, и отново разбъркайте.
Затворете купата с найлоново фолио и я оставете в хладилник за час-два. Намажете тавичката с малко олио (може и да не я мажете) и я поръсете добре с царевично брашно (то ще попречи на пилето да залепне за тавата). Оставете настрана. Оваляйте месцата в галета и ги подредете в тавата. Отгоре отново поръсете с малко олио. Печете на 210 градуса за 25-30 минути.