5 парчета пилешки гърди
2 чаени лъжички сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
¼ чаена лъжичка лют пипер
1 чаена лъжичка чесън на прах
1 чаена лъжичка червен пипер
2 супени лъжици майонеза
2 супени лъжици сметана
2 супени лъжици пармезан
1,5 чаша галета
2 супени лъжици царевично брашно
100 мл олио
Пилешките гърди се разрязват по средата, за да се получат тънки филийки и след това го разрежете по дължина на 2 половинки - така от едно парче трябва да се получат 4 части. В съда с пилето се добавят солта, черният пипер, чесънът, лютият пипер и червеният пипер, и всичко се обърква добре. След това се добавят майонезата, заквасената сметана и пармезанът и се бърка, докато месото попие добре.
Съдът се затваря с фолио и се оставя да престои в хладилник за два часа. Тавата се намазва с олио и се поръсва с царевично брашно, за да не се залепи месото при печене.
Пилето се овалва в галета и парчетата се подреждат в тавата. Парченцата пилешко се напръскват с олио и ястието се пече на 210 градуса за около 25-30 минути.