Макар пилето да е сред най-често приготвяните меса във всеки дом, малко домакини знаят как да го обработят така, че да остане сочно, а да не се изсуши при печенето или пърженето. Затова днес решихме да ви представим една колкото лесна, толкова и вкусна рецепта за панирано пиле , което, освен че е с чудесна златна коричка, отвътре остава сочно и крехко.
Приготвянето му не отнема много време, а е много вкусно и хрупкаво. Така приготвеното пиле пане винаги е добър избор, когато искате бърз и вкусен обяд. Ще ви разкрием две страхотни рецепти за пиле с вкусна панировка , а вие изберете коя ви харесва повече:
ПАНИРАНО ПИЛЕ В СМЕТАНА, МАЙОНЕЗА И ГОРЧИЦА
Продукти:
1 парче пресни пилешки гърди (бяло месо)
3 супени лъжици заквасена сметана
1 пълна супена лъжица майонеза
1 малка чаена лъжичка горчица
малко сол и смлян черен пипер
1 щипка чесън на прах (може повече)
галета (хлебни трохи) за овалване на месото
Приготвяне:
Нарежете месото на тънки филета. В отделна купа смесете заквасената сметана, майонезата и горчицата, след което подправете по желание със сол, черен пипер и чесън на прах (може да добавите и малко къри или готова смес за пилешко месо).
Потопете пилешките парчета в готовата смес, така че да се покрият добре, след което ги оставете захлупени в хладилника да починат половин час, за да поемат вкусовете. Всяко парче покрийте с галета от всички страни и го наредете в тава, постлана с хартия за печене и леко намаслена.
Готовите парчета месо се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или до зачервяване. В зависимост от това как пече фурната ви, проверете някъде по средата на печенето дали трябва да се обърнат за равномерно изпичане.
ПАНИРАНО ПИЛЕ В БИРА
Продукти:
около 300 гр.
100-150 гр. брашно
100 мл бира (колкото е необходимо)
1 супена лъжица майонеза
1 супена лъжица заквасена сметана
1 чаена лъжичка горчица
сол и черен пипер за вкус
2 яйца
няколко скилидки чесън
малко магданоз
олио за пържене
Приготвяне:
Нарежете месото на тънки филета или филийки по желание, след което добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете брашното в по-дълбок съд и счупете две яйца, добавете щипка сол, след това добавете бирата и разбийте добре, за да няма бучки. Трябва да се получи гъста и гладка смес (по-плътна от тази за палачинки).
Потопете парчетата месо в сместа и ги изпържете в умерено загрято олио до готовност (като понички).
Извадете ги в чиния, постлана с хартиена салфетка.
След това пригответе соса: смесете сметаната, майонезата, горчицата и добавете ситно нарязан чесън и пресен магданоз, разбъркайте и сервирайте.