Захарта и медът се сипват в касерола, разбъркват се и се загряват, докато захарта се разтвори.
Бадемите се заливат с вряла вода, след няколко минути се изваждат и се обелват с помощта на кърпа, докато са още топли. Нарязват се на дребни парчета.
Кората на портокалите се почиства от бялата част, попарва се с вряла вода, след което се нарязва наситно
Зърната карамфил се стриват на прах в хаванче и се сипват при меда и захарта заедно с бадемите и наситнената портокалова кора.
Добавят се канелата, индийското орехче, кориандърът и брашното и се разбърква добре.
Сместа се сипва в малка тава, покрита с намаслена хартия за печене. Поръсва се равномерно с 1 с. л. брашно и се пече във фурна около 20-25 минути на 150 градуса. Сладкишът се поднася студен, нарязан на малки парчета.