Месото се нарязва на порции и се запържва в мазнината.
Прибавят се лукът и морковите, нарязани на ситно.
След като омекнат, се поставят половината от червените домати, обелени и нарязани на ситно, или доматеното пюре, размито с гореща вода.
Пърженето продължава, докато се изпари водата от доматите.
Прибавя се брашното и червеният пипер, посолява се, залива се с гореща вода и се оставя на тих огън да ври.
Когато месото почти се свари, се прибавят пиперките, нарязани на едри (2-3 см) парчета.
Накрая се прибавят останалите червени домати, нарязани на едро.
Паприкашът се вари на тих огън или по-добре е да се пече във фурна.
След отдръпването от огъня се поръсва със ситно на рязаните листа от целина и магданоз.
По желание се прибавят няколко лютиви пиперчици.
По този начин се приготвя паприкаш с агнешко, овнешко, телешко, говеждо или свинско месо.
Паприкаш с месо
22 Декември 2011
19134
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари