3 супени лъжици какао
1 пакетче бакпулвер
1 кубче мая
3 чаши хладка вода
3 чаши грис
3 чаши олио
0,5 кг. брашно
За сиропа:
600 гр. захар
600 гр. вода
2 пакетчета ванилова захар
настъргана лимонена кора и лимонов сок
Маята се натрошава в брашното и се добавят всички други съставки. Замесва се тесто, което се разделя на две части. В едната се добавя какаото. Тестото се оставя около двайсетина минути да втасва, след което се разточват кори от двете смеси. Поставят се една върху друга и се навиват на руло. Нарязват се на парчета с дебелина един сантиметър и се подреждат в ненамаслена тавичка. Когато ги режете, парчетата са сплескват, но щом ги сложите в тавата, постепенно възвръщат формата си. Пекат се около десетина минути и щом се охладят, се потапят в предварително приготвения сироп (който трябва да бъде хладък и не много гъст, т.е. не трябва много да ври). Поднасят се студени.