Парени чушки със студена марината

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Парени чушки със студена марината
Парени чушки със студена марината
13656
Парени чушки със студена марината
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

  • 6 килограма червени чушки
  • 300 грама сол
  • 3 литра винен оцет
  • 1 литър вода
  • 500 милилитра олио
  • 15 грама дафинов лист
  • 15 грама зърна бахар
  • 15 грама черен пипер на зърна
  • 5 супени лъжици захар или мед
  • чесън по желание

Начин на приготвяне:
Измийте чушките и премахнете дръжките и семките. В подходящ съд поставете 1 литър вода и 3 литра оцет.

Поставете на котлона и щом заври, добавете подправките, солта, захарта (меда) и олиото. Разбъркайте и добавете част от чушките. Дръжте за 1-2 минути и извадете. Оставете зеленчуците да се охладят напълно. Повторете с останалите чушки. Свалете маринатата и оставете да се охлади.

След това напълнете чушките в буркани. По желание можете да добавите скилидки чесън. Долейте всеки буркан със студената марината. Затворете и стерилизирайте за 5 минути след завиране на водата.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft