Парени яйца върху доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Парени яйца върху доматен сос
Парени яйца върху доматен сос
admin
Добавена от: admin
60410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава кромид лук
2-3 с.л. вода
1-2 с.л. зехтин
сол, босилек, черен пипер
бутилка доматен сок
2-3 яйца
по желание - натрошено сирене 

В дълбок тиган се слага нарязаният или настърган лук, добавят се 2-3 лъжици вода, зехтинът, сол, босилек, черен пипер на вкус и бутилката доматен сок. Тази смес се оставя да ври, докато сосът се сгъсти. Отгоре се оформят няколко гнезда, в които се счупват яйцата. Ястието се захлупва и се задушава 7-8 минути, докато яйцата се забулят. По желание готовото ястие се поднася с натрошено сирене.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft