Парени яйца върху доматен сос
11 Юни 2013
60410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 глава кромид лук
2-3 с.л. вода
1-2 с.л. зехтин
сол, босилек, черен пипер
бутилка доматен сок
2-3 яйца
по желание - натрошено сирене
В дълбок тиган се слага нарязаният или настърган лук, добавят се 2-3 лъжици вода, зехтинът, сол, босилек, черен пипер на вкус и бутилката доматен сок. Тази смес се оставя да ври, докато сосът се сгъсти. Отгоре се оформят няколко гнезда, в които се счупват яйцата. Ястието се захлупва и се задушава 7-8 минути, докато яйцата се забулят. По желание готовото ястие се поднася с натрошено сирене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари