Парени яйца по мексикански
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
16 Юли 2012
5844
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
8 бр. яйца
1 ч.ч. сварен зрял фасул (200 г)
1 ч.ч. царевица (200 г)
1 бр. зелена чушка
1 стрък зелен лук
800 г домати (консервирани - 1 буркан)
5-6 стръка магданоз
1 ч.л. риган
лют пипер, сол
В тенджера се изсипват доматите, лукът (на колелца), чушката (на ивички). Поставят се и подправките. Кипва и се оставя да ври на тих огън 10 минути. В широк и дълбок тиган се сипват 1/2 л вода, 1 ч.л. винен оцет и сол. Кипва се, огънят се намалява и внимателно се счупват яйцата. Варят се 5-7 минути, след това се изваждат с решетъчна лъжица. Свареният сос се пасира, прибавят се фасулът и царевицата. В порционна чиния се поставя от горещия сос, а върху него - по две яйца. Сервира се с препечени филии хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари