Парфе-торта със сметана и малини
4 Май 2012
44660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сметаната със захарта се разбива на пухкава маса, компотът се пасира или смила с миксер и се загрява. Към него се прибавя разтвореният на водна баня желатин. Загряването продължава почти до завиране, но без да се оставя компотът да закипи. Отстранява се от огъня и се охлажда до полужелиране. Към сместа се прибавя сметаната при леко разбъркване. Изсипва се във форма за кекс или пудинг, а отгоре се покрива с пласт от бисквитите, предварително потопени за кратко в подсладено прясно мляко. Десертът се оставя за няколко часа в хладилник, за да стегне добре желатинът. Преди сервиране се обръща внимателно в десертна чиния и се украсява с настъргания или начупен на дребно шоколад.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари