Има много рецепти за приготвяне на пилешко месо. Но не всички от тях придават на това месото нежност и сочност. Например, ако напълните филето със зеленчуци и кашкавал , ястието е гарантирано, че ще е прелестно. Като цяло възглавница, изработена от естествени продукти, придава на месото не само гастрономическо съвършенство, но и естетическо: изглежда като ресторантско ястие .
Съвсем наскоро ви казахме как бързо и отлично да задушите пиле със зеленчуци . Нашата рецепта днес също е лесна за приготвяне. Освен това е много здравословно и нискокалорично ястие. Ще ви трябват сезонни зеленчуци, любимото ви филе и голям брой ароматни подправки . Пригответе голяма порция и нахранете цялата армия от гости!
Съставките
Пилешко филе 600 g
тиквика 1 бр
патладжан 1 бр
домат 2 бр
Зехтин 5 супени лъжици
мащерка 0,5 ч.л.
риган 1 ч.л.
Чесън на прах 1 ч.л.
Чили пипер 10 g
сол на вкус
босилек 1 бр
подготовка
Измийте пилешкото филе и зеленчуците отделно. Нарежете филето на котлети, а зеленчуците на филийки. В дълбока купа поръсете месото с всички подправки, посочени в съставките, чили и босилек.
Добавете олиото към пилешкото месо и разбъркайте. Оставете да се маринова за час. Сложете тиквички, домат, филе и патладжан на редове в тава за печене. Редувайте, докато не попълните формата.
Сол и черен пипер добавете на ястието, намажете със зехтин и поставете да се пече за половин час на 190 градуса. Сервирайте на трапезата, гарнирано с листа босилек
Почти диетично ястие със сочно филе и меки ароматни зеленчуци ще украси не само празничната трапеза, но и обичайната семейна вечеря. Ангажирайте семейството си в подготовката му. Такава проста рецепта няма да умори близките ви, но самият процес ще ви доближи . Побързайте да приготвите ястието в сезона на домашно приготвените зеленчуци!